Wednesday, May 25, 2011

Hadiah birthday yang merengsakan!

Basi dua bulan sb ni citer birthday aku 1 April lepas. Tapi kisahnya bukan pasal sambutan sb aku mmg bangsa tak reti nak celebrate birthday.kekeke.Ni pasai hadiah dari budak sebelah meja aku nama Fatin Tontong ni. Cait!




"Kak, hadiah ni adik bagi. Tapi adik bet la, akak mesti tak dapat siapkan.


Ko tgk, bagi hadiah bersama 'api' yang membakar! Dia bagi aku DIY frame yg cute mute. Tapi sblm ko nak dapat tgk hasil cute tu, tulang belakang ko bengkok mengerjakan menatang kecik2 termasuk butir manik untuk dijadikan pasu bunga la, tombol almari la..Haish. Sakit hati aku tgk.


Disebabkan aku bangsa Melayu yang pantang dicabar. Balik je kejer, aku mengadap siapkan mende alah tu.


4 April
Abaikan meja yg selerak tu. Korg tgk gumpalan kapas tu, itu untuk korang jahit bantal sendiri. Mati keras okeh. Semua DIY termasuk tampal kertas bercorak jadi wall paper. Tidak ada pelekat2, tgk bekas bertutup merah tu, gam okeh.



Seharian aku buat, tgk jam kul berapa? Dua pagi.Dua pagi. Diulangi dua pagi! Tapi tak mampu nak siapkan sb sakit belakang aku duk tercongok. Yela, jahit bantal, jahit comforter, nasib baik dia tak suh tenun dulu kain sebelum buat cadar tu semua. Eiii, geram je aku.


Sambil2 aku tercongok wat kejer. Mamat ni seronok lak main2 plastik. Bagi makan cukup, gemok gedempol tp apa je yg ko reti buat? Main je? Tak berbaloi. Nasib baik ko comel je. kl tak, ke longkang engkau! Gurau je. Gila weh, ini la pengarang jantung buah hati aku (selain suami aku, boleh? hehehe.


Bersambung keesokan harinya. Tadaaaaa...inilah hasilnya. Mintak mahap, jari aku tidak kreatif. Tapi aku cuba yang terbaik. Serius la, bila ko tgk hasilnya ni. Ko akan puas hati. Terima kasih pemberi hadiah. Tahun depan jgn bagi lagi. Tak larat nak siapkan. Hahaha

Untuk kamu kamu di luar sana yang kebosanan, boleh la cari mende DIY ni. Si Fatin cakap, dia beli kat Mid Valley. Aku tanya lokasi n harga, tapi dia tanak reveal. hehehe.


kiranajoe : Aku takleh bayang pedihnya tulang belakang kl nak jahit manik kat baju kurung. Ish ish ish...

3 comments:

Anonymous said...

hahahaha ni la ia... adoi kalau bagi i, suh aniq buat je laaa gayanya

Anonymous said...

angah terer! yay!! well done..u go gals...ahaks...cantik la frame tu...(kata-kata semangat untuk pulihkan sakit belakang..bley dak?)

aDieyZa said...

hasil yg cukup cantik & sweet!!! nice sgt..