Thursday, February 19, 2009

MENGEJAR WAKTU

aduhai...penuh sawang blog aku neh...giler lama tak update. Bukan la tak sempat sangat, tapi tahap kerajinan tak berapa tinggi jadi terbiar bersawang jelah...tapi selepas banyak kali ditegur oleh rakan2 dan juga cik abe yg suka gak menjenguk blog neh, so aku kena la rajin2kan diri mengantor post baru...

Macam artis yg buat comeback, mesti banyak citer terbaru yang peminat nak tau...heheheh ginilah, aku baru je naik cuti sebenarnya. cuti seminggu la lebih kurang tapi nama jela cuti, yg cuti tu tertulis atas borang cuti jela tapi sebenarnya life tetap sama, tiap hari kuar pagi balik malam..sama macam kejer gak laa..tapi lagi teruk, sampai umah dalam kul 11 malam. pastu kaki naik berurat, kematu sebabnya tawaf kedai2 pengantin yg ada di sekitar KL neh...

macam neh la jadinya kalau wat majlis tak berancang..kelam kabut bagai nak gile tapi nasib tak gile...so, dalam tempoh seminggu tu sempat la aku settle beberapa hal kecil dan besar termasuk dapatkan kelulusan berkahwin dari jabatan agama islam...

Selesai :
1. Kelulusan kahwin
2. Tempahan pelamin, dewan dan katering untuk sanding
3. Tempahan masjid dan dewan nikah serta katering nikah
4. Tempahan solek nikah dan sanding
5. Photo dan video
6. Sewa kerusi untuk dewan
7. Gift untuk VIP
8. Bunga pahar untuk nikah
9. Gift untuk paper bag waktu nikah
10. Baju untuk orang kuat majlis (AJK)
11. Band
12. MC

Separuh selesai:
1. Gift untuk tetamu sanding (barang takde stok, so kena tggu next round)
2. Baju nikah n sanding aku tak siap lagi komee....wuhuu, bahaya tukang jahit aku nehhh
3. Baju untuk famili (abah, ma, adik2)
4. Hantaran lelaki n perempuan
5. Kad kahwin

Belum:
1. Bilik pengantin (katil, cadar, frame, cat, langsir...woooo, banyak lagi laa tak siap, nak kena panggil eric leong neh!!)
2. Isi untuk gift VIP, tetamu dan kawan
3. Kasut nikah
4. Tempahan bilik untuk famili
5. Lapik meja untuk dewan
6. Bunga pahar sanding
Apo lagi ek...aku dah mati akal dah neh...tinggal tak berapa hari je lagi...huhuhuh...countdown 23 hari lagiiiiiiiiii...takutt nyerrr...tolong kawan2, aper lagi yg aku tertinggal neh...


kiranajoe : ngilu otak pikir persiapan nikah tapi happy membayangkan kehidupan selepas itu..sebabnya bila hubungan menjadi halal, tak perlu nak gaduh2 pilih tempat hang out/dating lagi...duk umah je.yelah, bila seminggu keje, weekend teringin gak nak duk bermalas-malasan kat rumah tapi bangsa orang bercinta neh, seminggu tak jumpa leh jadi gaduh..konon2 rindu kalau tak jumpa tapi kalau jumpa, bergaduh macam chihuahua jumpa bulldog!ngengenge

3 comments:

INTAN said...

wahhhhhhhhh...nak kwin ke...? daku tumpang gumbira okeh...jgn risau ttg perasaan itu...sbb ia adalah normal..tiada yg tidak normal..semua org yg nk melaluinya akan merasai menda yg sama....

kiranajoe said...

serabut okeh...tapi takpe, chaiyok chaiyok!!!hehhehe

Fizahanid said...

Heheheh... itulah rasa org nak kahwin zaman sekarang ni.. azab. Lepas kenduri mesti demam sebab badan penat tapi org selalu salah sangka, ingat demam terkejut!