Friday, March 20, 2009

MENARI DI AWAN BIRU

kerja kawin sudah selepas...genap seminggu aku bergelar isteri kepada en suami tercinta, Junaizad Jamil...rasa macam tak percaya. Tak percaya sebab semuanya macam sekelip mata tapi kehidupan selepas bergelar isteri sungguh indah, kelakar pun ada.

Paling syok bila hidup biasa sorang, tiba2 jadi berdua. Hari pertama selepas bergelar suami isteri agak simple. banyak urusan berjumpa family belah mentua yg nak berangkat balik ke Kedah. Tgh malam tuh kami ke Uptown Shah Alam, jalan2 cari makan. Hampir jam dua pagi baru nampak jalan ke rumah...belasah tidur sampai kul10.

Hari kedua hidup bersuami isteri, bangun pagi aku basuh sarung bantal sebab en suami neh tido wat peta...sayang sarung bantal renda2 tuh!hehehe Tapi paling geram, aku terpaksa korbankan selimut busuk aku wat lapik mulut dia dari mengeluarkan peta dunia atas cadarku yg cantik tuh!
Eiii...teruk tau..berubah bau selimut busuk i...

En suami neh jenis takleh tido lewat rupanya, nanti pagi liat nak bangun..kena la kejut gegar2 badan. Dia bangun tapi bangun pi tido atas sofa kat luar...teruk betul perangai!Dia plak semacam syok kl aku kejut dia bangun, org kejut, dia wat pejam mata tapi mulut senyum simpul...seronok la tuh bangun pagi isteri kejut...ceh!

Hari ketiga pulang ke Melaka..sebab en suami ada kelas. So malam tuh aku tido sorang laa..pagi peram laa jugak. Petang masak untuk en suami, dia mintak masakkan spagetti..tapi aku pi wat kari ayam..hehehe disebabkan dia tgh diet, dia tak makan malam...kecik ati gak tapi niat aku masak nasi utk ma abah jugak, so, semua lauk habis dibelasah puan ma dan en abah..siap wat cicah roti lagi kari tuh.

Hari Khamis aku dah masuk kejer..dengan tangan berinai merah lagi. Agak malu kena sakat terutama en rasid tuh...tp yg kena teruk, Kak Ben pulak..sian dia, merah2 muka tahan malu. Masuk kejer dengan mood pengantin lagi laa..masih terawang2 di awan biru. Nasib en suami jauh, kalau tak memang aku lagi liat nak bangun pagi.

Esok dah Sabtu tapi en suami nak kena balik Kedah, anta keter...berjauhan lagi tapi takpelah, kami nekad nak uruskan hidup berdua. Cuba tak nak nyusahkan family (walaupun aku duk ngan abah lagi..heheh). Pas ni beli moto, senang en suami nak berulang ke Shah Alam n Kedah..

5 comments:

ennieva fauzi said...

wah..melayang ke langit ketujuh la nih...bagus, bagus, bagus..aik, pesal lak nama gua terlibat sama nih...oh tidakkkkkk...

kiranajoe said...

dalam ini cerita, u jadi pelakon tambahan...lagipun u kan sumber rujukan i..hehehehe

adlina17 said...

hello mrs kiranajoe....mboih makin berseri eri muka dia tau..ni akak nurul ni..apsal gambag kawin sikit jeh...nak lah tengok posing hat sakan sakan kaa....

orange&lemon said...

hoit,aku ni Puan Qid..gittuuuuu...klu da menari di awan biru, boleh lah saya mencalonkan nama Puan Angah Dgn En John ke dalam siri baru Sehati Berdansa..ada berani ka???heheheeeee...amboi, puan angah sejak bergelar isteri, senyap jer..jgn asyik memerap kat bilik jer, nanti dapur tak berasap!heheheheeee..weh, aku da bukak blog utk kononnya 'bisnes' kita yg suam-suam kuku tuh..tapi tgu punya tgu da jadi lain lar..check out lemonnorange.blogspot.com eh! adios!

emas-dunia said...

Hai kirana.... Ape kabar joe? Lama xdgr biter dia... Last aritu dia kata kat UK sambung study... Rupanya UK kat melaka... Huhuhu... Tipah tertipu... Kate nk kawen tp dh kawen... Kater nk jemput tp xjemput... Huhuhu sedihla kwn2 lama ni... Ape2 pun moga bahagia... Kim salam dia k.