Thursday, January 1, 2009

MARI TENGOK FOTO







Pemandangan dari bilik penginapan, Grand Hyatt Seoul











Heheheh...selepas hampir sebulan aku menjejakkan kaki
ke bandar metropolitan Seoul, baru ari ni aku tergerak hari nak upload gamba...
hahahahah sebabnya aku banyak main2 di depan pc sambil borak..satu hapah keje aku tak buat...padan la muka aku!

Tapi kawan2 semua, jika anda ada duit yang banyak...silala pegi ke seoul. memang tak rugi. dan setahu aku, mawi pun nak bawak ekin pi bulan madu kat korea gak...sebabnya tu la aku cakap, kalau dah pegi skali, gerenti korang teringat2.

Teddy Bear Museum Namsan Mountain, Seoul.

Tapi kalau ikut trip macam aku neh, memang takde untung sangat laa sebab kena ikut jadual orang..pastu pulak banyak bawak pi muzium...tapi dalam banyak2 muzium aku pi, Teddy Bear Museum paling best...memang terpegun la nengok bear yg comel2 di pakaikan baju tradisi Korea dipanggil Hanbook tu. sakan la semua bergambar, si Jazz (Oriental daily) sakan peluk teddy bear besar bagak...si Zam (Kosmo!) pun sama naik memeluk bear siap cium2 lagi...hadusss...rosak akhlak!



comey nyer...
kecik cenoit jer semua bear2 neh...ada la sebesar tapak tangan

Sempat jugak la aku nengok shooting drama General Hospital II yang masih dalam pembikinan...heronya Ryu aper tah...hencem laa, muka sengal je tapi kiut giler...hehehe

Malu2 pulak bila kitorang mintak tunjukkan skrip drama General Hospital II

Pelakon lelaki tu namanya Ryu, Jin dan minah yg cute tu heroinnye, Bang, Eun-Jin


Last day nyer pulak pi tengok martial art show, Jump. Macam teater aksi laa..tapi tanpa suara...kalau tengok, memang syok abis...giler2 nyer hebat diorang nyer lakonan n martial art. Tahu ajer la, korea kan asalnya taekwando...so depa nyer skill memang the best!


Aku Q panjang beb lepas nonton teater semata2 nak dapatkan autograph pelakon2 tuh..yg di bawah neh Drunken Master laa...yg paling kiut ada tapi duk tengah2, susah nak nyelit ambik gambar


masa tu la jugak, aku jadi extra. hehehe kena tolak bontot salah sorang pelakon dia naik stage...nak tahu naper aku yg terpilih? sebabnya aku satu2nyer makhluk Tuhan yang berkulit sawo matang n pakai tudung pulak dalam dewan tu...malu jugak laa tapi wat muka selamba je laa...

Malas nak citer panjang...tengok la gambor tu sendiri...

Pening naik river taxi menyusuri Han River tapi sempat posing

Taxi bike neh pun pelik gak, payah aku tengok org yg bawak tu nak kayuh...

Kelas masak memasak di Intitute of Tradisional Korean Food bersama rakan2 media

Inilah hasilnya, Pumpkin Cake yang menjadi sajian tradisi masyarakat Korea bila meraikan anniversary atau birthday..kira macam lambang lost lasting la

Main lungsur ais kat Grand Hyatt Skating Rink, dua kali aku jatuh terjelepuk..wat malu je.

Makanan temple yg terpaksa di telan masa join Temple Stay selama 1 hari 1 malam kat Seoul International Zen Centre...kira Temple Stay ni macam program Home Stay kat tempat kita laa..so, dari A-Z jadi macam tok sami. Pakai baju tok sami, makan makanan tok sami, siap ikut diorang meditasi (giler ke haper bgn meditasi kul 3 pagi, aku tido sambil duduk..hahahaha), bowing (tapi aku tak buat la sebab diorang sembah patung Buddha beb...). Tapi yg aku tak sangka, ketua sami dia tuh agak daring laa..bila cakap pun 'kotor' sebabnya 16 tahun duk US. Bila ada media tanya naper sembah tokong dia jawab untuk reward diri sendiri (yg aku faham untuk dapat pahala la). Then dia cakap, kalau nak buat takpe, kalau tak nak pun takpe...Tapi dia tak buat, then sami lain plak kena bow kat tok sami neh...pelik...pelik...

Kat sana pun ada omputih yg join temple stay neh..sorang tu dari Britain kot, memang tak pandang org. Kira jadi sami Buddha betul la. Sorang laki kelasi Perancis yg dah enam bulan duk temple tu, kejer dia hayun locen dari bilik ke bilik jam 2.30 pagi untuk kejutkan org bangun tido. Sorang lg Australia. Sebabkan anak dara tunggal dia wat modelling kat Seoul, so dia ikut dan duk kat temple sehingga anak dia habis kontrak..

Rakam kenangan terakhir bersama Hae-Jun (blkg sekali), MJ (hooded 35) di Incheon Airport, Seoul Korea

Korean Air business class utk penerbangan pergi dan balik...Byeeeee.

2 comments:

Fizahanid said...

Macam best jer gi korea..
tapi emmm... gi Bangkok lagi best kut kui.. kui..kui..

kiranajoe said...

korea lagi best la tapi kalau dapat shopping lagi best woooooo