Wednesday, September 2, 2009

KAU KESAYANGANKU

Yang, nanti kalau baby keluar kamu nak taruk nama apa?

Letak Muhammad jelaa..senang..

Tanak...ada plak Muhammad je. Muhammad Aqif Firdhaus ok tak?

Ok jugak...tapi nantila, lambat lagi nak keluar.

11 Ogos 2009 jam 2.30am
Dengan kuasa Allah...Bayi yang kami tunggu-tunggu lahir ke dunia tapi sayang dia sudah tidak bernyawa lagi. Usia yang baru menginjak angka 5 bulan dalam kandungan menyebabkan dia tidak mampu bertahan.

Akhirnya bayi itu kami namakan Muhammad bin Junaizad. Apa yang diinginkan papanya benar2 menjadi kenyataan. Al Fatihah untuk anakku Muhammad. Mama dan papa benar2 ingin menatap wajah Muhammad tapi kami tidak mampu...

Aku redha, aku pasrah tapi aku rindu dia...dia insan kesayanganku.

p/s: Saat itu aku menangis..bukan kerana kesakitan tapi sedih terpaksa melahirkan dia ke dunia sebelum waktunya.

5 comments:

ennieva fauzi said...

Sabar Ngah..ada hikmahnya..mana tau kot lepas ni u dapat kembar ke...Insya Allah, dia menunggu awak kat syurga nanti

Fizahanid said...

ishhh.. sedih lak entry nih! Tak pa.. sabar byk2.. dia menunggu di pintu syurga.

p/s buat lain na?

kiranajoe said...

kben: kalau ada rezeki, alhamdulillah

kfiza: anak sendiri kak, kita mengandung, kita melahirkan...tapi sayang nyawa dia tak panjang..rasa rindu mmg tak pernah padam. tp saya reda, tiap yang direncana olehNya pasti ada hikmahnya.

p/s: buat tahun dpn lah..skrg tgh pantang 100 hari..hehehe

INTAN said...

mmmmmm......speechless...sabarnya....dia menanti d sana...

Cik Tudung Merah said...

beb, takziah aku ucapkan. banyak2 sorry sebab kurang alert. kalau ko tak dapat jejak blog aku agaknye sampai esok aku tatau citer ni. Be strong ok? Mak pun masih berdua lagi u ollss..Aritu dah lekat tapi tak takde rezeki jugak..same2 la kite berusaha pagi petang siang malam okayyy..hehe