Thursday, July 16, 2009

PERISTIWA 5 JULAI

ORANG BARU
Walaupun agak terlambat tp aku nak juga wat special entry utk my best friend (Nur Aqidah Azizi @ Kid) yg selamat menyambut sepasang kembar lelakinya pada 5 Julai 2009 tepat jam 8.50 malam di Hospital Putrajaya...dah nak masuk dua minggu dah pun.

Berkesempatan la melawat selepas tiga hari baby boy yg dari dalam perut katanya seiras tp terkejut aku bila pi tgk, sorang besar sorang kecil, sorang putih sorang gelap..hehehe neneknya panggil sorang Arab, sorang Jepun...sorg muka macam Kido n sorang muka Ifwan. Tp yg pasti..mmg tersangat2 cute...(gambar takleh nak upload ye, mama n papa nya tak mau publish lagi).

4D dlm perut mmg si chubby tu kuar2 je tembam, yg sebelah lagi tu mmg kuar2 je camera shy...true story..hehehe

Namanya dah ada...Mohd Irfan Altamis dan Mohd Irsyad Altamis bin Mohd Ifwan.
Tgkkan keadaan kawan aku yg baru 1st time beranak tu (potong perut ye..), ngeri plak...tp dia duk berjalan je. katanya nak bagi luka cepat sembuh...huhuhuh ngeri sb perut pun tak kempis2, mcm preggy 9 bulan gak.

Kid mula2 nak cerita yg baik2 jer pasal bersalin..katanya ikut pengalaman dia la, semua org boleh tanggung sakit bersalin..normal or bedah...lama2 aku duk umah dia, banyak plak citer ngeri..hahaha aper2 jela kido..aku mmg takleh nak bayangkan skrg neh, aku tggu je masa aku bulan 12 nanti..hehehe gerun woooo...

RUMAH BARU
Nak jadi cerita, hari yg sama kawan aku sibuk nak beranak, aku pun senak perut sampai nak terberanak jugak. Kisahnya, ari tu aku pindah umah...dari Padang Jawa ke Alam Budiman...dkt sket ngan rumah sendiri n tak perlu nak panjat2 tangga la..mmg penat takleh nak cakap la, bila hari2 berulang dari Bangsar ke Padang Jawa, Shah Alam...pastu nak kena pulak panjat tangga tingkat empat...mmg semput tersangat2 la semput...

Dah lama survey Alam Budiman neh, sejak belum kawin. Kejiranan OK, walaupun kawasan baru tp persatuan penduduk aktif, kawasan pun ramai Melayu..Surau pun mmg berkumandang azan tiap masuk waktu..nak kata jauh sangat, tak kot sebab dah terbiasa berulang jauh..




Brick merah, nampak klasik kan..hehehe

Yang paling penting, rumah baru neh luas lagi laaa. Boleh tambah byk barang untuk tambah semak rumah...hehehe tggu ibu ratu dtg la. Dgrnya dah macam2 plan nak buat, antaranya nak penuhkan rumah dgn perabot Jati..omg!no mum..pls dont...ku pk nak wat simple je, Moden Inggeris yg ala2 je..tp apo nak di kato...just wait n see jela...

Kiranajoe: Tahniah kid&ifwan, moga dgn kehadiran Irfan&Irsyad, idup korang bertambah berkat, dimurahkan rezeki dan bahagia ke akhir hayat...amin

3 comments:

atiqah said...

wahai cik siti wan kembang....,kenape rumah mu itu sgt vassss lagi letops....mak jeles tahap pitam da ni..anyway...,sgt indah rumah itu..disulami dgn perabot ala2 jati gitu...(biarkan je la ibu ratu mu hiaskan)...menanti kehadiran si kecil dlm perut mu itu...jgn lupa ajak mak dtg ye...boleh kita chating2...gosip2...

p/s:mak pun x tau nama c kembar tu tau..,mcm mana auntie ni blh tau ni...!!waaa!!

kiranajoe said...

umah batu bata je u...ramai org tak suka, tp u suka..sama taste la kita ye.

eh, nanti i wat house warming nanti i ajak u. jgn tak datang puleer..

hehe mak kan nam 16, harus la mak tau dulu nama si kembar tu. genap je seminggu, mak hangkat tepon terus tanya..hehehe

orange&lemon said...

haaaaaa..thank you la sebab buat special entry kat mak!!! mak nyer blog da bersawang tahap cipan da!!!!! anyway, puan angah memang diakui KAK NAM peringkat ke-16..memang genap je 7 hari,trus telefon i ber'tut'-'tut'...neway, harapnya dpt la i join gak house warming you tu..yg penting doa2 kan i pun dapt jadi jiran you...