Wednesday, April 6, 2011

Kenapa cakap pemandu wanita ganas?

Isu basi! Wekk, tapi betul la, aku pun perasan, pemandu wanita ni bersepah atas jalan raya kat KL ni. Bermacam jenis gaya, ada yg bagi signal terus masuk, ada yg bajet hebat, nak masuk line orang tp main himpit, ada jugak yg berlagak kedekut line taik idung masin!

Citer aku tadi bila duk line tengah dekat roundabout, jadi sebab aku nak belok ke simpang kul9 jadi, aku bagi signal supaya berada di line tepi belah kiri. Tapi cilaka nyer driver Cina lelaki yg baya2 bapak aku, gi rammed keter laju2 supaya aku tak boleh masuk line. Kedekut.

Cool lagi ni. Ke depan sket, agak2 jarak dia jauh, aku cuba masuk lagi, signal tetap bagi. Dia tekan minyak lagi. Cilaka, ni sudah bikin hati gua panas.

Takpe, aku cuba keter belakang ko plak la Cina. Tapi yg ni pun sama cilaka. Depa pakat nak main2 kan aku ke?


Sebab takleh nak masuk, bila sampai rounabout, aku bagi signal utk keluar di kiri. Tapi bangang punya Cina dua keter tu, depa rupanya nak pi terus, jadi tersangkut di line aku. Ini masa untuk aku balas dendam.

Pooooooooooooooooooooooooooooonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!

Puas hati. Sambil mulut berbuih2 mencarut. Habis tu, cakap la lagi pemandu pompuan ni ganas, tapi korang yg kononnya pemandu berhemah, langsung takde toleransi. Akai tinggal kat umah kot.

Aku doa la Malaysia ni ditimpa bencana teruk macam gempa bumi ke. Geram aku. Biar semua merana, hidup merempat takpun mati terus. Tensen la aku hidup dgn keadaan manusia yang nipis akal, moral zero.

Hampeh!


kiranajoe: Aku marah neh pakcik Cina. Esok, aku tunggu ko kat roundabout!! (Psiko tak aku?)

3 comments:

Anonymous said...

jgn lah doa bagi gempa bumi..kesian kat saya, pn angah..doa apek cina tu terbabas langgar tembok da ler...bg lumpuh badan ke..buta ke,x pat die drive mcm org bodoh n bangang dah la yerkk...ok?

mrs.spicy said...

alaaa..jangan la doa gempa bumi. nanti ngan sya pon skali kene=)

Lady of Leisure said...

ni yg takut nak blaja kete ni..
*kite takde lesen kete lagik.. hehe