Wednesday, January 27, 2010

BILA IA AKAN BERAKHIR?


Kosong
Bingung
Jemu
Benci
Sendat
Mual

......semua bercampur baur. Rasa itu memijak keras tempurung kepala, menghenyak jiwa sehingga semuanya hancur luluh. Aku pening...aku keliru...aku tak mampu untuk berfikir!


p/s: Bukan masalah berat pun, jgn risau ye..

Ops...kawan2

Kenalkan, adik manis ini namanya Chomel. Buah hati baru keluarga kami..sangat berjiwa 'manusia' malah sanggup makan nasik kosong semata2 mahu menunjukkan dia neh bukan kucing. Pasrah.Tapi dia memang cumil bukan? Kesukaannya hisap jari macam baby hisap puting.Owh, u mmg cumil.. :)



Dia ini pula baru di angkat dari kedai pet oleh ahli keluarga yang bukan penggemar kucing. Hadiah utk adik bongsu. Tapi yg jadi pemilik zoo adalah aku.Owh, mmg manja macam kucing..dan syukur, dia tahu dia mmg kucing. Tapi cuma satu masalahnya, saat di beli, dia sedang cirit birit jadi sakit itu melarat sampai sekarang..jadi, setiap hari kalau siapa2 lalu depan rumah dan nampak aku sedang mop lantai, maksudnya aku bukan hendak tunjuk rajin tapi Boboi berak merata lagi.Pasrah .

sekian, terima kasih

4 comments:

ennieva fauzi said...

Kenapa u ni ngah? Macam tertekan je...mai la join i...susah ati makan, sudah2nya badan i jadi cenggini le sob sob...tapi serius, kucing ko memang anggun ngah...nak je culik dia rasanya, buat peneman tidur semalam dua

atiey.shah said...

salam...wowww cute cat.....ape kabar jonet?jom terjah blog sayer...

kiranajoe said...

kben: tertekan sebab otak sebu tadak idea nak wat story...hehehe kben, kalau nak wat peneman tido si boboi boleh la sb dia manja tp kalau comel, hmm..jenuh la, popok 5saat pastu dia melompat turun..tp kalau u bagi jari u yg montok tu, sure dia hisap sampai tertido!hehehe

atiey : TQ sudi singgah..joned baik2 saje

ennieva fauzi said...

mmm.kucing u bijak2...ngah, saya ada bela dua ekor hamster...sangat comel, sepasang. Yang betina gemok, garang dan penakot...tau kita nak pegang, berdecit2 bunyinya. Sebijik cam hamster yang kuat buang angin dalam filem G-Force tu...yang jantan kecik dan jinak. Kalu kita cakap ngan dia selalu mengangguk2 faham. Terhibur gak...